Izveštaj 30.09.

Izveštaj sa takmičenja

 

U okviru priprema za Svetski Šotokan šampionat koji će se održati od 12-13.10.2013. godine u Novom Sadu, takmičari karate kluba Enpi su nastupili na nekoliko međunraodnih karate turnira.

 

U Čoki je održan internacionalni karate turnir u organizaciji karate kluba „Čoka“ i Karate federacije Vojvodine. Nastupilo je preko 30 klubova iz četiri države: Rumunije, Slovenije, Mađarske i Srbije. Karate klub Enpi je bio najuspešniji klub na turniru sa osvojenih   medalja a osvajači medalju su bili:

 

Zlato: borbe/ Anđelović Dimitrije, Otašević Dejan, Jovičić Dragoslav, Kovačević Nebojša

kate: Cvijin Nađa

Srebro: borbe/ Barašević Ines, Grbić Vladan          kate/ Mišanović Stefan, Jovičić Petar

Bronza: borbe/ Cipo Dario, Lebović Marko, Francišković Filip, Kovačević Nebojša

kate/ Stojanović Bjanka, Nonković Jovana

 

U Prokuplju je održan međunarodni karate turnir pod nazivom „Toplica open“, u organizaciji karate kluba Topličanin iz Prokuplja. Na takmičenju je nastupilo 220 takmičara iz Srbije i Makedonije. Iz karate kluba Enpi nastupila su tri takmičara u borbama i ostvareni su sledeći rezultati: Anđelović Dimitrije – srebrna medalja, Grbić Vladan i Jovičić Dragoslac – bronzane medalje.

 

U Prijedoru (R. Srpska) je održan 15. internacionalni karate turnir „Šodan kup 2013“ na kome je svoje učešće uzeo i karate klub Enpi sa dva takmičara koji su nastupili u seniorskoj konkurenciji. Mijić Milorad je osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 78 kg, dok je Vuković Đorđe osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 70 kg. Ekipno su osvojili 1. mesto. U apsolutnoj kategoriji Mijić Milorad je osvojio 1. mesto a Vuković Đorđe 3. mesto.

 

U Lukavcu (FBiH) je održan 10. tradicionalni karate turnir na kome su nastupili seniori Mijić Milorad i Vuković Đorđe. U svojim kategorijama su osvojili ubedljivo 1. mesta a u apsolutnoj kategoriji Mijić Milorad je osvojio bronzanu medalju. Ekipno su osvojili 1. mesto.

 

U Beogradu, u organizaciji karate kluba Japan održan je dan borilačkih sportova sa područja Japana (karate, džudo, kendo…). Učešće je uzeo i karate klub Enpi, kojeg je predstavljala seniorka Svrdlin Maja, koja je osvojila 1. mesto u konkurenciji seniorki.

 

Sledećeg vikenda slede zadnje provere pred Svetsko prvenstvo –  5. Trofej Subotice koji se održava u subotu 05.10.2013. u Sali tehničke škole „Ivan Sarić“ (MEŠC) sa početkom u 12,00 h u Subotici i internacionalni karate turnir „Zlatna pesnica“ koji se održava 06.10.2013. u Odžacima u organizaciji karate kluba Mladost.

Predsednik

Ćopić Milorad

Нема коментара