SKIEF Prvenstvo Evrope – Drezden, 08-11.05.2014.

SENIORSKA ŠOTOKAN REPREZENTACIJA SRBIJE U KARATEU

PRVAK EVROPE

DRESDEN, NEMAČKA – 09-11.05.2014.

 

Crni pojas: Ilustracija

Karatisti Srbije osvojili su zlatnu medalju na  Seniorskom prvenstvu Evrope u Drezdenu u šotokan stilu. Na putu do vrha Starog kontinenta, naši karatisti pobedili su Rumuniju, Rusiju i Belgiju da bi u finalu trijumfovali na selekcijom Danske.

Reprezentacija Srbije do evropskog zlata je stigla u sledećem sastavu: Milan Poledica, Nebojša Jeremić, Nemanja Osmajlić, Kemal Rabti, Milan Stančević, Rade Grbić i Danko Đokić.

 

Srpski karatisti okitili su se sa još  tri medalje: kod seniora Milan Poledica je osvojio bronzu, kod juniora Ljubiša Marić se pozlatio, dok su se juniori u ekipnoj konkurenciji domogli bronzane medalje u sastavu: Đorđe Vuković, Dejan Otašević, Ljubiša Marić i Uroš Cvetković.

 

Na šampionatu su učestvovale 24 države, a prisutni na takmičenju su bili i najveći majstori svetskog karatea: majstor Hirokazu Kanazava (10. dan), Murakami 9.dan, Miura 9.dan, Koga 8. dan, Asano 7.dan itd… Prvenstvo je trajalo tri dana, a nemci su uz pomoć Japanaca organizovali takmičenje na vrhunskom nivou.

 

Uspeh naše reprezentacije je neverovatan, jer je ekipa radila u maksimalno podmlađenom sastavu. Srce i velika želja su doprineli da ostvarimo vrhunski rezultat.

Za seniorsku reprezentaciju su radila dva takmičara iz kk Enpi: Poledica Milan i Rabti Kemal a za juniorsku ekipu isto dva takmičara – Vuković Đorđe i Otašević Dejan.

 

 

 

 

 

Predsednik

Milorad Ćopić

Нема коментара

There are no comments in this article, be the first to comment!

Leave a Reply